Kaupungit kasvavat jatkuvasti, ja yhä useampi muuttaa opintojen tai työn perässä eri paikkakunnille. Suuremmat kaupungit tarjoavat uusia mahdollisuuksia muualta tuleville asukkaille. Suomi on lievästi muuttotappioinen maa monen maaseutualueen osalta, koska yhä useampi suuntaa katseen kasvukeskuksia kohti. Onneksi osa kunnista tarjoaa houkuttelevia etuja esimerkiksi lapsiperheille, tai ne mainostavat muutoin olevansa opiskelija- tai lapsiystävällinen ympäristö. Tänä päivänä moni tuote tulee lähipostiin, kiitos yhä useampien verkkokauppojen. Verkkokaupat ovat tarjonneet kaikille mahdollisuuden tilata vaatteita, kosmetiikkaa, elektroniikkaa edullisesti omaan kotiin toimitettuna. Tämä auttaa syrjäseuduilla asuvia, koska heidän ei tarvitse lähteä omaa kylää kauemmas shoppailemaan. Kaiken tarvittavan pystyy hankkimaan helposti, kätevästi ja vaivatta.

675px-1-_girl_in_india_october_2013Paikasta toiseen kulkeminen

Jos omistat auton, tiedät varmasti kuinka helppoa paikasta toiseen siirtyminen parhaimmillaan on. Bussilla kulkeminen onnistuu myös vaivatta, jos alueella on toimiva joukkoliikenne. Varsinkin lasten kanssa liikkuessa moni asia tulee ottaa huomioon aivan uudella tapaa. Lapsen tulee olla kylläinen ja kaikki tarvittavat hoitotarvikkeet mukana hoitolaukussa. Kulkemista helpottaa myös jokin kantoreppu, tai näppärät vaunut. Varsinkin kätevät sateenvarjorattaat kulkevat mukana kaikkialla, paikasta ja ajasta riippumatta. Ne menevät heittämällä jopa pienemmänkin auton takakonttiin. Bussiin ne saa varmasti aina mahtumaan, vaikka kasattunakin. Niille on olemassa myös erillisiä kantokasseja, joihin ne sujahtavat käden käänteessä. Lapsen kanssa on helppoa liikkua ja rattaiden pienet ketterät pyörät kulkevat kevyesti eteenpäin. Ne ovat varsinkin kätevät kauppareissuilla ja kaupungilla liikuttaessa. Myös talvisin rattaat kulkevat hyvin, jos vain valitset niihin sopivat pyörät. Rattaita kannattaakin verrata ennen lopullista ostopäätöstä. Joihin rattaisiin voit ostaa myös erilliset ns. Country-pyörät, jotka helpottavat vaunujen työntämistä vaativissa olosuhteissa, kuten esimerkiksi lumisella kelillä. Rattaiden ominaispainot voivat myös vaihdella, joten tarkista rattaiden tuotetiedoissa ilmoitettu paino myös.

Kotiutuminen uuteen paikkaan

Edessä on aina jännittävä tilanne muuttaessasi uudelle paikkakunnalle. Siinusta ehkä tuntuu, että olet ainut uusi tulokas koko kaupungissa. Oloasi helpottaa tieto, että muut ovat käyneet samat tunteet läpi, joskus useitakin kertoja. Uuteen paikkaan kotiutuminen vie oman aikansa. Anna itsellesi ja perheellesi aikaa tutkia uutta ympäristöä ja kohdata sen asukkaita. Kerro heille avoimesti olevasi uusi paikkakunnalla. He auttavat sinua kertomalla omia vinkkejään paikkakunnan palveluihin ja esimerkiksi harrastusmahdollisuuksiin liittyen. tutustu vinkkeihin, joiden avulla kotiudut uuteen paikkaan helposti ja nopeasti. Kun tutustut uusiin ihmisiin, saat arvokasta tietoa heiltä ja ennen kuin huomaatkaan tunnet kotiutuneesi ja olevasi osa uutta yhteisöä. Uusi asuinpaikkakunta voi tarjota sinulle täysin uudenlaisia mahdollisuuksia, joita et ole ennen päässyt kokemaan. Ota kaikki ilo irti ja lähde rohkeasti mukaan uusiin kuvioihin. Kotiutuminen tapahtuu pikkuhiljaa, ja aika menee kuitenkin nopeasti, sillä vaikka päivät tuntuvat usein pitkiltä, vuodet tuntuvat silti joskus liiankin lyhyiltä. Ehkäpä pian alat viihtyä niin hyvin, ettet halua enää miettiä uudelle paikkakunnalle muuttoa. Tunnet kyllä sisimmässäsi, kun olet saapunut omaan kotisatamaasi. Tervetuloa!