Pienillä kaupungeilla on oma viehätyksensä, ja jokaisella varmasti omat vetonaulansa ja valttikorttinsa. Viime vuosina onkin Suomessa osattu hyödyntää näitä valttikortteja, ja pienet paikkakunnat ja kaupungit ovat kasvattaneet suosiotaan. Suomalaiset perinteet, kulttuuri ja musiikki ovat kasvavassa suosiossa, niitä halutaan vaalia ja tuoda esille, ja erilaisten tapahtumien, kuten kesäteattereiden ja festivaalien myötä paikkakuntiemme kulttuuriperinteet kukoistavatkin kauneimmillaan.

 

Suolahti oli itsenäinen kaupunki aina vuoteen 2006 asti, jonka jälkeen se kuntayhtymän kautta liittyi yhteen Äänekosken kanssa. Kaupungissa on edelleen vilkas teollisuustoiminta, joten Suolahti on tärkeä osa Äänekosken kaupunkia, mutta mikä on siellä parasta?

 

Luonnon läheisyys sanoisivat ehkä monet, tai sitten vahva yhteishenki, mikä näkyy aktiivisessa kylätoiminnassa. Suolahden asemakadun yrittäjistä koottu 12- henkinen työryhmä on nimittäin saanut kaupungin sykkimään elämään erilaisten tapahtumien puitteissa.

Mid adult comedian telling jokes.

 

Musiikkia ja muita spektaakkeleita
Varmasti yksi parhaimmista tapahtumista Suolahdessa on, tänä vuonna jo toista kertaa jyrännyt, Made in Suolahti –tapahtuma. Ravintola Viljossa järjestetyssä rock-riehassa lavalle nousi peräti kolme suolahtelaista bändiä, jotka valloittivat yleisön vakuuttavalla menollaan. Jatkoa on siis luvassa kyseiselle tapahtumalle, joka oli myös todellinen yleisömenestys. Eipä siis muuta kuin festari-varusteita hankkimaan. Jalkaan voi vaikkapa sujauttaa kiilakorkotennarit. Niillä pysyy tyylikkäästi menossa mukana.

 

Ollakseen pieni paikkakunta, niin todellakin Suolahti osaa pistää töpinäksi. Heinäkuussa vietetään nimittäin Viljon Viikkoja, joka on kokonaiset kaksi viikkoa kestävä tapahtumakokonaisuus vailla vertaa! Spektaakkeli pyörähtää käyntiin Route -69 Meeting -nimisellä tapahtumalla, jolloin kaupungin keskustan valtaa amerikanrautakaunottaret. Lauantaina on lapsiperheiden tapahtumien vuoro, ja iltaisella pääkatu suljetaan, ja Ärmy Rock pääsee vauhtiin. Urheilua ja leikkimieltäkin mahtuu Viljon Viikkojen tapahtumaan, luvassa on nimittäin myös stand-up komediaa ja voimamiesmittelöitä.

 

Huumoria ja kilpailumieltä on tarjolla Suolahdessa enemmänkin. Miltä kuulostaisi nimittäin Äänekoski vs. Suolahti Roast –tapahtuma? Pub Markukseen on kutsuttu joukkue tunnettuja henkilöitä, jotka stand up huumorin avulla saavat selvitellä Suolahden ja Äänekosken välejä ja ottaa mittaa toisistaan. Huumorin sekaan heitetään myös karkeampaa kieltä ja voimakkaampia sanoja, mitään tai ketään säästämättä. Siis kyseessä on ehdottomasti myös yksi Suolahden ykköstapahtumista!

 

Varmaankaan enää ei ole vaikea sanoa mikä Suolahdessa on parasta! Yhteishengellä ja innostuksella on kaupunki näyttänyt esimerkkiä muille miten pieniä paikkakuntia herätetään uuteen eloon.