Suolahden uimahalli on tällä hetkellä Äänenkosken ainut lajissaan Äänekosken uimahallin ollessa remontissa. Vuonna 1970 perustettu uimahalli on auki arkipäivisin, mutta ei enää viikonloppuisin säästötoimenpiteiden vuoksi. Koko uimahallin kohtalo oli kuitenkin vaakalaudalla vuonna 2012, kun Äänekosken vapaa-aikalautakunnan piti päättää, suljetaanko uimahalli vai muutetaanko sen aukioloaikoja, jotta saataisiin mahdollisimman paljon säästöjä. Äänekosken kaupunginhallitus on arvioinut, että uimahallin sulkemisesta olisi saatu 160 000 euroa säästöä vuodessa, jos lämmityskuluja ei olisi otettu huomioon.

Taistelu uimahallista

Alueen asukkaille uimahalli on kuitenkin tärkeä vapaa-ajan viettomahdollisuus, jossa voi virkistäytyä ja ylläpitää kuntoa. Uimahallin lakkauttamista vastustava adressi keräsi jopa 3 300 nimeä. Sen lisäksi hallissa järjestettiin uimamaraton, johon osallistui yli 300 henkilöä. Tuolloin uimahalli oli 42 vuotias, joten maratonin tarkoituksena oli uida 42 tuntia putkeen. Siinä ei hirveästi ehdi googlailla uusia syystakkeja vaikka osoitteesta www.zizzi.fi/paallysvaatteet/takit, jos haluaa osallistua edes puoleen uintimaratonista. Jos lakkauspäätös olisi toteutunut, ongelmaksi olisi tullut myös henkilökunnan sijoittaminen, sillä heitä ei olisi voinut irtisanoa. Uimahallin lopettamisesta olisi tullut myös lisäkustannuksia, kun koululaiset olisi pitänyt kuljettaa Äänekoskelle uimaan. Lakkauttaminen koettiin perusteettomaksi siksikin, että uimahalli on hyvässä kunnossa ja juuri remontoitu sen ollessa lakkauttamisuhan alla.

Adressia työstäneet suolahtelaiset painottivat, että uimahalli on ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa. Uimahallin ylläpito säästää suoraan huomattavasti terveydenhoitokuluista. Uimahalli on kansanterveydellisesti tärkeä, sillä sitä käyttävät kaikki ikäryhmät kuten lapset, koululaiset, nuoret ja eläkeläiset. Monet suolahtelaiset ovat kiitelleet uimahallia kunnon nostamisesta.

Uintimaratoneja, uimakouluja ja muita palveluita

Kriittisen 2012 vuoden jälkeen, kun uimahalli sai jatkoaikaa, uintimaratoneja on järjestetty uudestaankin asiakkaiden toiveesta. Ne ovat muodostuneet jo perinteeksi. Uintimaratonissa on mahdollista uida ja vesijuosta yölläkin; kun yksi uimari väsyy, toinen jatkaa. Yli 40 tuntisiksi venyneitä mutta odotettuja maratoneja on ollut vetämässä koko uimahallin seitsenhenkinen henkilökunta.

Säästösyiden vuoksi Suolahden uimahalli ei ole enää nykyisin auki viikonloppuna. Asiakkaiden mielestä tärkeintä oli uimahallin säilyminen, mutta moni pohdiskelee silti, riittävätkö nykyiset aukioloajat. Toisaalta Suolahti on saanut Äänekosken uimahallin remontin ajaksi lisää asiakkaita, kun sinne on kuljetettu Äänekoskelta koululaisia ja seniori-ikäisiä.
Uimamaratonitempausten lisäksi uimahalli tarjoaa monipuolisia palveluja. Siellä on mahdollista osallistua vesijumpparyhmiin, kertaluontoisesti järjestettävään vesidiskoon ja aikuisten uintitekniikkakurssille, joka sisältää krooliuinnin, selkäkroolin ja rintauinnin. Myös urheiluhieroja ja kuppari on tavattavissa ajanvarauksella. Sen lisäksi uimahalli tarjoaa kuntoilualtaan, porealtaan, lastenaltaan, kaksi höyrysaunaa, kaksi saunaa, vesihierontapisteen ja kahvion. Uimahallin kuntosali on valitettavasti vastustuksesta huolimatta lakkautettu. Yksi uimahallin erikoisuus on turvesauna ja uutena lisänä joogasauna.