Suolahti tarjoaa mielenkiintoista nähtävää ja kulturelleja elämyksiä koko perheelle. Miksi ette kävisi Koiviston museotiellä, joka on osa yli 200 vuotta vanhaa posti- ja markkinatietä, joka sijaitsee Vaasan ja Kuopion välillä? Toinen mielenkiintoinen vierailunkohde on Keitele-Museo. Entä majoituspalvelut? Suolahti tarjoaa myös erinomaiset majoituspalvelut niin heille jotka viihtyvät luonnon rauhassa, kuin myös heille jotka viihtyvät palveluiden läheisyydessä.

Suolahden kirkko ja Wanha Asema
Alun alkaen Suolahdella ei ollut kirkkoa, jolla oli suuri vaikutus 1900-luvun teollisuusyhteisön hengelliseen elämään. Myös etäisyys Äänekosken kirkkoon oli ongelmallinen. Papit kävivät Suolahdessa vain suurimpien juhlien yhteydessä. Suolahden kirkko ja sen yhteyteen tuleva seurakuntasali valmistuivat vuonna 1940. Kirkon on suunnitellut arkkitehti Georg Henriksson, ja sen tyyli edustaa myöhäistä funktionalismia. Kirkossa oleva alttaritaulun on maalannut Alf Danning vuonna 1953. Vaikka taiteilija itse kuoli kesken työn, hänen oppilaansa viimeistelivät maalauksen. Alttaritaulussa oleva maisema on Suolahdesta, kuvaten Kirppuvuorta ja Suojärveä.

Satama ja Wanhan Aseman alue muodostavat kulttuuri- ja liikennehistoriallisen kokonaisuuden, jonka alkuperäinen luonne on säilynyt hyvin. Wanhan Aseman pihalla on pronssinen Lastaaja-veistos, jonka Tapio Junno teki vuonna 1982 kaupungin 50-vuotisjuhlaa varten. Vuonna 1898 rakennettujen asemarakennuksen, ratapihan, makasiinin, veturitallin ja rautatieläisten asuinrakennuksen on suunnitellut Bruno Granholm. Asemarakennusta laajennettiin lännen suuntaan vuonna 1904, jolloin odotushuoneeseen, konttoriin ja rahtitavaratiloihin tuli suuremmat tilat. Asemarakennuksessa sijainneesta Rudolf Ahoniuksen virka-asunnosta tuli tärkeä kulttuurikoti, jossa ovat vierailleet muun muassa Akseli Gallen-Kallela ja Juhani Aho.

Venepaikat ja majoituspalvelut
Suolahden ja Äänekosken satamissa on monipuolinen palveluvarustus, johon lukeutuvat suihku- ja wc-tilat, polttoaineenmyyntipiste sekä jäteveden- ja jäteöljynimulaitteet. Suolahden satamassa toimii myös kesäravintola Majakka, kesäravintola Paatelan Portti sekä Matilanvirralla sijaitseva Matilan Ankkuri. Pelkästään Suolahdessa on 113 venepaikkaa, Äänekoskella 385, Sumiaisessa 50 ja Konginkankaalla 36. Entä majoituspalvelut? Majoitus & Kalastus Vonkale muun muassa sijaitsee kauniin ja kalaisan Keitelejärven rannalla, joka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet kalastukseen, veneilyyn ja luontoretkille. Hotelli Keitele tarjoaa hyvät majoituspalvelut läheltä Suolahden keskustaa, jolloin esimerkiksi shoppailu on helpompaa. Mitä sitä turhaan istumaan kotona googlaamassa isot koot naiset haulla vaatteita, kun voi lähteä kiertelemään kauppoihin ja tutustumaan valikoimaan näppituntumalla? Myös Keski-Suomen Opisto tarjoaa majoituspalveluita kauniin luonnon keskeltä.

Muita nähtävyyksiä Äänekosken alueella
Syvälahden, Lohilahden ja Vihijärven kylien ylläpitämä kaunis Laulavan Mörön luontopolku on 19 kilometriä pitkä, täynnä raitista ilmaa ja kaunista luontoa. Se on nimetty päätepisteensä mukaan, eli Mörkökosken mukaan, jonne polku päättyy. Tämä luontopolku on opastettu, ja paikan päältä löytyy niin opastetauluja kuin lainattavia karttoja. Äänekosken alueelta löytyy myös Hiskinmökki. Mökki on rakennettu 1800-luvulla, mutta itse mylly on ollut kosken rannassa jo 1500-luvulta lähtien. Myös Nuijasodan muistomerkki löytyy noin 2 kilometrin päässä Liimattalassa Häkkilän tieltä. Muistomerkki on pystytetty paikoilleen vuonna 1950. Ja kun shoppailut on shoppailtu, luontopolut koettu ja nähtävyyksiä käyty katsomassa, alkaa varmaan pikkuhiljaa nälkä vaivata. Kesällä auki oleva kesäravintola Majakka sijaitsee kauniin kimmeltävän veden äärellä. Majakka tarjoaa kahvilapalveluita munkkeineen ja pikkusuolaisineen, joten se on esimerkiksi hyvä taukopaikka myös veneilijöille satamapalveluidensa ansiosta. Suolahden alueelta löytyy myös useita eri ravintoloita ja pizzerioita joihin pistäytyä ruuan ja juoman perässä.