Suolahteen on mukava tutustua ulkoillen, sillä erilaiset alueen ulkoilureitit ovat sen parasta antia! Suolahden reissulle kannattaakin pakata mukaan hyvät ulkoiluvarusteet ja roppakaupalla reipasta mieltä! Näin Suolahdesta saa irti mahdollisimman paljon!

Laulavan Mörön luontopolku

Laulavan Mörön luontopolku tunnetaan myös nimellä Mörköpolku ja se kulkee upeissa järvimaisemissa läpi metsäisten kankaiden ja yli harjanteiden. Tällä luontopolulla pääsee nauttimaan upeasta suomalaisesta luonnosta ja polun varrelta löytyy myös retkeilijöille tarkoitettu päivätupa. Tupa on tarkoitettu taukopaikaksi, jossa voi levähtää ja nauttia vaikka termarikahvit. Reitti on merkitty hauskoilla mörköviitoilla sekä puihin merkityillä punaisilla täplillä. Polulla on mittaa 19 kilometriä. Tälle polulle on mukava lähteä vaikka laulellen.

Muita alueen luontopolkuja

Alueelta löytyy myös muita upeita luontopolkuja, kuten lähes viiden kilometrin mittainen Kalajan kierros, 300 metriä pitkä esteetön Vuori-kalajan reitti sekä noin kolmen kilometrin mittainen Loukkuvuoren lenkki. Kannattaa kokeilla myös kolmen vuoren vaellusta, joka on pituudeltaan 14 kilometriä ja jonka varrelta löytyy upeita luontoelämyksiä.

Ulkoilua vuoden ympäri

Suolahti on siitä mukava alue, että monenlaista ulkoilua voi harrastaa vuoden ympäri. Kun lumi peittää maan, on aika ottaa alle sukset tai lumikengät ja kun lumi sulaa, on matkaa kiva taitaa patikoiden tai vaikkapa fat bike -pyörillä. Ulkoilusta tulee näin mielekästä ja monipuolista, eikä maisemiinkaan ehdi kyllästyä, kun liikuntamuotoa vaihtaa aina vuodenajan ja sään mukaan. Konneveden luontopalvelut tarjoaa upeita elämyksiä alueen sisävesillä kyyditen asiakkaitaan mukaville sisävesiristeilyille Etelä-Konneveden Kansallispuiston alueelle sekä muualle lähivesistöihin.

Kokemuksia sisätiloissa

Kun ulkoilusta haluaa pitää pienen tauon, tarjoaa Suolahti toki upeita kokemuksia myös sisätiloissa. Alueelta löytyy esimerkiksi upeita museoita, kuten Natural History Museum of Central Finland, The Alvar Aalto Museum ja Suomen Ilmavoimamuseo. Eivätkä kulttuurikohteet toki tähän lopu, sillä kulttuurista kiinnostunut vierailija voi vierailla esimerkiksi Venekosken kesäteatterissa, Toivolan Vanhalla Pihalla tai Maki-Matin perhepuistossa. Lisää elämyksiä löytyy alueen lähiympäristöistä. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Keitele-museo ja Jyväskylän Paviljonki. Suolahdella ei siis tule tylsää myöskään huonolla säällä, ja saatatkin yllättyä, kuinka monipuolinen kohde Suolahti on!