Monilla pienillä paikkakunnalla on omat ehdottomat valttikorttinsa, jotka jokaisen paikallisen ja erityisesti myös matkailijan pitää nähdä. Suolahdelta voi löytää paitsi aitoa maaseutua ja kaunista luontoa, niin myös mielenkiintoista historiaa ja kulttuuria. Suolahti tarjoaa jokaiselle jotakin, joten matkailijat viihtyvät Suolahdella varmasti, huolimatta siitä tulevatko he sitten yksin tai yhdessä. Suomalainen matkailee kotimaassa parhaimmillaan jopa pienehkön, lomailua varten laaditun budjetin avulla ja tarvittaessa on saatavilla myös edullista Sambla.fi-lainaa.

Suolahden vetonaulat ja valttikortit

Erityisiä historiallisia vetonauloja ovat muun muassa Suomen Ilmavoimamuseo, The Alvar Aalto Museum ja Natural History Museum of Central Finland. Kulttuurillisia arvoja ja nähtävyyksiä edustavat esimerkiksi Toivolan Vanha Piha, Maki-Matin perhepuisto, Suomen käsityön museo, University of Jyväskylä, Venekosken kesäteatteri ja Jyväskylän Paviljonki.

Keitele-museo

Keitele-museo on erittäin suosittu matkailukohde, jossa voi kokeilla muun muassa mukavaa ja kiireetöntä matkantekoa vanhalla museojunalla. Kysymyksessä on vesi- ja rautatieliikenteen toiminnallinen erikoismuseo, joka vuokraa halukkaille aitoa vanhan ajan lättähattua.

Jyväskylän Paviljonki

Paviljonki tunnetaan erinomaisena messu- ja konserttikeskuksena, joka tarjoaa myös

herkullista kahvia ja ruokaa. Luonnon ja elämysten ystäville on tarjolla henkeäsalpaavia elämyksiä muun muassa Etelä-Konneveden kansallispuistossa, Saarijärven museossa, Muuramen kirkossa ja Sinivuoren vaellusreiteillä. Muita huikeita luontoelämyksiä tarjoavat esimerkiksi Kulhanvuori Hill Nature Reserve, Julmat Lammit ja Sahis Aki Resort.

Laukaan Peurunkagolf

Laukaan Peurunkagolfin kentän on suunnitellut amerikkalainen maisema-arkkitehti Ronald Fream. Kenttä avattiin yleisölle vuonna 1989. Upea 18-reikäinen golfkenttä sijaitsee Laukaan kunnan kauniin järvimaiseman ympärillä. Kenttä on tarkoitettu kaikentasoisille golfaajille aloittelijasta vaativaankin makuun.

Konneveden luontopalvelut

Konneveden luontopalvelut tarjoavat korkealuokkaisia ja mukavia sisävesiristeilyitä suoraan Etelä-Konneveden kansallispuistoon ja kaikkiin alueen lähivesistöihin. Etelä-Konneveden kansallispuiston kauneutta ei voi kuin ihailla, sillä niin mahtavan elämyksen luonto tarjoaa.

Vietä elämäsi paras loma veneillen ja nauttien aavalla järvenselällä. Tarjolla on luonnonkaunista saaristoa, aavaa järvenselkää, pystysuoria kallionseinämiä, aurinkoa ja kimmeltävän kirkasta vettä, joten voiko lomailija enää enempää toivoa?

Kalevantuli

Kalevantuli tarjoaa ostettavaksi aitona käsityönä valmistettuja kotimaisia, värikkäitä designkynttilöitä. Tule paikanpäälle nauttimaan aivan ihanasta tunnelmasta. Yrityksen aukioloajat löytyvät helposti verkosta.

Rentoudu ja nauti

Haluatko vierailla Markkulan Marjatilalla, Kurkiniemen Mönkijäsafarilla, Uimahallissa tai kirppiksellä? Suolahti toivottaa jokaisen lomailijan tervetulleeksi ja haluaa, että niin matkailija kuin paikallinenkin asukas viihtyvät Suolahden sydämessä. Suolahti tarjoaa mahdollisuuden tutustua myös paikalliseen luontoon reippaillen hyvinhoidetuilla luontopoluilla.

Kalajan kierros, 4,6 km luontopolku, Vuori-Kalajan esteetön reitti, 300 m ja Loukkuvuoren lenkki, 2,8 km ovat ihania luontopolkuja keskisen Suomen sydänmailla. Kolmen vuoren vaellus on 14 km:n pituinen rengasreitti, joka tarjoaa paitsi korkeuseroja myös sykähdyttäviä luontoelämyksiä.

Kalajan kierroksen aikana retkeilijä reippailee valintansa mukaan koko kierroksen haastavassa maastossa tai kulkee vain alun helpon osuuden. Loukkuvuoren lenkki sopii myös säännöllistä kuntoilua harrastavalle, sillä se tarjoaa haastavan reitin suurine korkeuseroineen, juurakkoineen ja kivikkoineen.

Suolahdella majoitut ja ruokailet edullisesti

Suolahti on entinen keskisuomalainen kaupunki, joka kuuluu nykyään Äänekosken kaupunkiin. Suolahdessa on oma herkullinen perinneruokansa suolamuikkumuhennos, jota matkailijan kannattaa maistaa.

Suolahti tunnetaan hyvin suunnitelluista liikennejärjestelyistään ja kunnassa on muun muassa kaksi rautatieasemaa – nostalginen vuonna 1898 avattu Suolahden Wanha Asema ja vuonna 1952 rakennettu Suolahden rautatieasema. Suolahdessa sijaitsee myös Valtran traktoritehdas, joka tunnettiin aiemmin Valmetin nimellä. Suolahdella matkailijaa palvelevat muun muassa korkealuokkaiset Hotelli Keitele, Hotelli Hirvi, Hotelli Vuolake ja Gran Huoneistohotelli B&B.